News

Būvniecības Digitalizācijas konference 2020

22.oktobrī, t/c Akropolē Apollo Kino notika lielākais būvniecības digitalizācijas pasākums – starptautiskā tiešsaistes Būvniecības Digitalizācijas konference 2020., ko organizēja Būvniecības Industrijas Digitalizācijas asociācija un CMB Inženieru kompetences centrs.

Konferencē dzirdējām vairāk kā 15 ārzemju digitalizācijas ekspertus no 8 pasaules valstīm, tai skaitā Igaunijas, Dānijas, Lielbritānijas, Francijas, Vācijas, Itālijas, ASV, Krievijas, Somijas un Latvijas. Eksperti dalījās pieredzē ar veiksmes stāstiem par būvniecības informācijas modelēšanas (BIM) tehnoloģiju pielietošanu.

Konferences mērķis - veidot Latvijas būvniecības nozares diskusiju ar ārzemju ekspertiem, lai demonstrētu BIM pielietošanas izšķirošo lomu projektēšanas un būvniecības procesā, investīciju projektos,  inovāciju jaunradē un jaunas biznesa pieejas radīšanai būvniecības nozarē.

Konference notika latviešu un angļu valodās speciālā platformā, kas ļāva nodrošināt kvalitatīvu straumēšanu, jautājumu uzdošanu un virtuālo izstādi.

Konference tika veltīta trīs galvenajām tēmām: BIM ietekme uz projektēšanas & būvniecības izmaksām (CAPEX), BIM ietekme uz ekspluatācijas izmaksām (OPEX) un BIM ietekme inovāciju radīšanā.


Tīmekļa vietnē cmb.lv mēs izmantojam sīkdatnes (cookies), kas uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Mūsu sīkdatņu izmantošanas politiku skatīt šeit.