News

Pasīvo ēku projektēšanas kursi – pamatprincipi vai meistarklase

aktualitatei-600x460px-1.jpg

No 2019. gada sākuma visām valstij un pašvaldībām piederošajām jaunbūvēm ir jābūt gandrīz nulles enerģijas ēkām. No 2021.gada visām jaunbūvēm ir jāsasniedz šāds energoefektivitātes līmenis.

Pasīvās ēkas standarts ir pazīstams kā pasaulē visenergoefektīvākais būvniecības standarts, tādēļ tā pielietošana ēku būvniecībā ļaus ikvienā objektā sasniegt obligāto gandrīz nulles enerģijas standartu.

CMB Inženieru kompetences centrs  sadarbībā ar biedrībām “Passive House Latvija ” un “Viedā izaugsme” piedāvā kļūt par starptautiski sertificētu pasīvo ēku amatnieku vai projektētāju, nokārtojot “Passive House Institute” (Vācija) eksāmenu.

 

CMB Inženieru kompetences centrs 2019.gadā īstenojis divu veidu apmācības:

  • Pasīvo ēku projektēšanas un būvniecības pamatprincipi (32 h)

Šī kursa mērķis ir sniegt būvniecības jomas profesionāļiem pamata zināšanas un prasmes pasīvo ēku būvniecībā un renovācijā. Apmācību mērķis ir iepazīstināt plašu būvniecības jomas auditoriju ar pasīvo ēku  standarta pamatelementiem.

  • Pasīvo ēku projektētāju kursi (80 h)

Arhitektiem un inženieriem ir izveidots specializēts sertificētu pasīvo ēku projektētāju kurss, lai veicinātu ļoti zemas enerģijas patēriņa ēku projektēšanu un būvniecību. Šī kvalifikācija ir industrijas standarts tiem, kas nodarbojas ar pasīvo ēku projektēšanu ārzemēs. Ar šī kursa palīdzību arhitektiem, inženieriem u.c. būvindustrijas profesionāļiem ir iespēja apgūt nepieciešamās zināšanas par ēku projektēšanu, būvniecību un uzturēšanas procesiem, lai sasniegtu pasīvās ēkas energoefektivitātes, komforta un būvniecības standartu. 


Tīmekļa vietnē cmb.lv mēs izmantojam sīkdatnes (cookies), kas uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Mūsu sīkdatņu izmantošanas politiku skatīt šeit.